Deze 5 manieren om je autoruiten ijsvrij te maken werken het beste


We krijgen de hele week vrieskou te verwerken, dus dat wordt krabben. Gelukkig zijn er producten in de winkel te koop waarmee je binnen een kort tijdsbestek je autoruiten ijsvrij kunt maken. Maar wat als je deze producten niet in huis hebt? Wat kun je dan doen om de ruiten van de auto zo snel mogelijk te ontdooien? Er zijn geniale breinen die lifehacks hebben ontwikkeld waarmee dit zo is gebeurd. We hebben er 5 op een rijtje gezet.

Autoruiten ijsvrij maken

Als je naar de autoafdeling van een warenhuis gaat, dan kun je zonder moeite verschillende artikelen kopen waarmee jij je autoruiten ijsvrij kunt maken. Je komt al een heel eind als je de voorruit van de auto afdekt, maar dat geeft nog geen garanties. De auto pakken in de winter kan dus soms een uitdaging zijn, vooral als je elektrisch gaat rijden bij koud weer. Het is vervelend als je eerst de auto moet ontdooien voordat je naar je werk kunt.

Laten we voorop stellen dat de auto even laat draaien terwijl je de verwarming aanzet al wonderen doet, maar dan is het alsnog wachten tot je überhaupt wat kunt zien, want dat laagje ijs moet toch van je voorruit af. Je kunt ondertussen de 5 lifehacks toepassen om de boel te versnellen, want het is veel te koud om buiten met het ontdooien van de auto bezig te zijn.

Bekijk ook:

Elektrische auto private leasen: De voor- en nadelen op een rij

autoruiten ijsvrij

Zakje met warm water

Deze handige truc is geniaal in zijn eenvoud. De meeste mensen hebben thuis de beschikking over warm water en vaak ligt er ook nog wel een afsluitbare zak, zoals een diepvrieszak in de keukenlade. Je giet simpelweg het zakje vol met warm water, wrijft ermee over de ruiten van je auto en wacht vervolgens tot je autoruiten ijsvrij zijn. Een kind kan de was doen. Doe het niet met water dat te heet is, volgende de ANWB kan de autoruit dan barsten.

Wrijf met een ui over de voorruit

Dit soort dingen geloof je pas als je het hebt geprobeerd. Uien kunnen voor veel dingen gebruikt worden. In dit geval kan deze groente voorkomen dat Koning Winter de ruiten van je auto te pakken krijgt. Als je weet dat het gaat vriezen dan smeer je de ruiten van de auto in met een halve ui. Als je dit hebt gedaan, dan zullen de ruiten niet bevriezen tijdens een ijzige winternacht.

Gebruik tandpasta

Dat is in dit geval geen pure tandpasta, maar vermengd met water. Als je pure tandpasta op je ruiten smeert dan vererger je het probleem alleen maar. Echter, als het is verdund met water, dan creëer je een effectief beschermlaagje. Als je de volgende dag de verwarming van de auto aanzet, dan kun je makkelijker je autoruiten ijsvrij maken. Bovendien ruikt de auto lekker fris naar pepermunt.

Bekijk ook:

Met deze 5 tips krijg jij een goede weerstand tijdens de winter

autoruiten

Smeer de ruiten in met aardappelsap

Als je geen uien of tandpasta in huis hebt, dan kun je altijd nog aardappels gebruiken om je autoruiten ijsvrij te houden. Snijd een aardappel doormidden en veeg hem over de ruiten van je bolide. Geen sap meer? Dan snijd je er een plakje af en ga je rustig verder met insmeren. De volgende ochtend zijn jouw autoruiten ijsvrij.

Gebruik ontsmettingsmiddel

Volgens de Amerikaanse meteoroloog Ken Weathers (zo heet hij echt) kun je ook je eigen middeltje maken. na corona heeft iedereen wel een flesje desinfecterende handgel in huis. Als je ⅓ kopje water mengt met ⅔ aan ontsmettingsmiddel, dan heb je een prima middeltje bij de hand waarmee je de autoruiten ijsvrij kunt maken. Dankzij de bovenstaande tips hoef je nooit meer last te hebben van bevroren autoruiten.https://www.trending.nl/cars/5-manieren-autoruiten-ijsvrij-maken/