De meestverkochte elektrische auto’s van 2022 in Nederland – Wonen Trends


De populariteit van elektrische auto’s in Nederland blijft groeien. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzaam alternatief voor de traditionele brandstofauto. Maar welke elektrische auto’s zijn op dit moment het meest populair in Nederland? In dit artikel bekijken we de top 5 van de meestverkochte elektrische auto’s van 2022.

Tesla Model 3

Met stip op nummer 1 staat de Tesla Model 3. Het Amerikaanse merk is al jaren een van de meest populaire merken onder elektrische auto’s. In 2022 zijn er in Nederland al meer dan 10.000 exemplaren van de Model 3 verkocht. De auto heeft een actieradius van meer dan 400 kilometer en accelereert van 0 naar 100 km/u in slechts 5,6 seconden.

Volkswagen ID.3

Op de tweede plaats staat de Volkswagen ID.3. Deze auto is pas sinds 2020 op de markt, maar is nu al erg populair in Nederland. De ID.3 heeft een actieradius van maximaal 424 kilometer en kan binnen 30 minuten tot 80% worden opgeladen. In 2022 zijn er al meer dan 5.000 exemplaren van deze auto verkocht in Nederland.

Kia Niro EV

Op de derde plaats staat de Kia Niro EV. Dit is een ruime crossover met een actieradius van 455 kilometer. De auto is populair vanwege zijn praktische en comfortabele rijgedrag en heeft al meer dan 3.000 verkochte exemplaren in Nederland.

Hyundai Kona Electric

De vierde plaats in deze lijst wordt ingenomen door de Hyundai Kona Electric. De auto heeft een actieradius van maximaal 449 kilometer en heeft in 2022 al meer dan 2.500 exemplaren verkocht in Nederland. De Kona Electric wordt geprezen om zijn krachtige motor en comfortabele rijgedrag.

Ford Mustang Mach-E

Tot slot is de Ford Mustang Mach-E een van de meest populaire elektrische auto’s van 2022 in Nederland. Deze auto heeft een actieradius van maximaal 610 kilometer en is vooral bekend vanwege zijn stoere uitstraling. In 2022 zijn er al meer dan 2.000 exemplaren van de Mach-E verkocht.

Meest verkochte elektrische auto’s

De populariteit van elektrische auto’s in Nederland blijft groeien en de verkoopcijfers van 2022 tonen aan dat steeds meer mensen de overstap maken naar elektrisch rijden. De Tesla Model 3 blijft veruit de meest populaire elektrische auto, gevolgd door de Volkswagen ID.3, Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric en de Ford Mustang Mach-E. Met de groeiende vraag naar elektrische auto’s wordt het aanbod ook steeds groter en diverser, waardoor er voor iedereen een geschikte elektrische auto te vinden is.https://vintagewonen.nl/tips/de-meestverkochte-elektrische-autos-van-2022-in-nederland/