wat is het verschil en welke kies je? 


Bij het kiezen van zonwering voor je huis of kantoor kom je al snel verschillende opties tegen, waaronder rolluiken en screens. Beide systemen bieden bescherming tegen de zon, maar ze verschillen aanzienlijk in functionaliteit, esthetiek en prestaties. Om je te helpen bij het maken het maken van de juiste keuze, leggen we het verschil voor je uit. 

Wat zijn rolluiken? 

Rolluiken zijn stevige panelen die vaak gemaakt zijn van aluminium of pvc. Ze worden verticaal naar beneden gerold en vormen een afgesloten barrière voor ramen en deuren. Rolluiken worden meestal aan de buitenkant van een woning of gebouw geïnstalleerd en kunnen zowel handmatig als elektrisch bediend worden.  

De voordelen van rolluiken zijn dat ze het licht volledig blokkeren, waardoor ze ideaal zijn voor slaapkamers of ruimtes waar volledige verduistering gewenst is. Daarnaast bieden ze ook nog eens een goede thermische en akoestische isolatie. Door hun robuuste constructie fungeren rolluiken ook als een extra beveiliging tegen inbraak en bieden ze volledige privacy. 

Screens, ook wel zonnescreens genoemd, zijn geweven doeken die voor een raam hangen en het zonlicht filteren. Ze worden vooral gebruikt om warmte en hinderlijk zonlicht buiten te houden, terwijl er toch zicht naar buiten mogelijk blijft. Screens kunnen handmatig of elektrisch bediend worden en zijn meestal gemaakt van polyester of glasvezel, wat ze duurzaam en weerbestendig maakt. 

Wat zijn screens? 

Screens houden het felle zonlicht buiten, maar laten wel licht door. Dit maakt ze ideaal voor ruimte waar je natuurlijk licht wilt behouden, zoals een woonkamer of kantoor. Wat ook een voordeel is dat je van binnen naar buiten kan blijven kijken. Screens zijn subtieler en moderner in ontwerp dan rolluiken, en kunnen de uitstraling van je woning verbeteren. Omdat screens minder bulk hebben dan rolluiken, zijn ze vaak een discretere oplossing voor woningen waar ruimte een rol speelt.  

Rolluiken of screens aanschaffen 

Wanneer je hebt besloten of je rolluiken of screens wilt aanschaffen, is het belangrijk om zorgvuldig te kiezen waar je deze koopt. Begin online met onderzoek naar gespecialiseerde winkels en leveranciers die zowel kwaliteit als goede service bieden. Woon je bijvoorbeeld in Groningen? Zoek dan naar rolluiken in Groningen of screens in Groningen. Als je een geschikte winkel hebt gevonden kun je de showroom bezoeken om de rolluiken of screens in het echt te bekijken zodat je een beter gevoel krijgt bij wat het beste bij je woning past. Lokale leveranciers bieden vaak voordelen zoals snellere levering en betere nazorg, terwijl grote online winkels misschien een breder assortiment hebben. 

Conclusie 

Rolluiken en screens zijn beide uitstekende opties voor zonwering, maar ze dienen verschillende doelen. De keuze tussen de twee hangt dus af van je specifieke behoeften: ga je voor functionaliteit en beveiliging, dan zijn rolluiken de beste optie. Wil je lichtfiltering en een modernere look, dan zijn screens wellicht meer geschikt.  



https://wegwijzerinterieurwereld.nl/wonen/rolluiken-vs-screens-wat-is-het-verschil-en-welke-kies-je/