Je woonkamer een nieuwe uitstraling geven? Dit zijn de nieuwste vloeren-trends


Het kiezen van de juiste vloer kan een grote impact hebben op de uitstraling je huis. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende praktische en vooral stijlvolle opties beschikbaar die aansluiten bij verschillende smaken en behoeften. In dit artikel bekijken we de laatste en niet te missen trends op het gebied van vloeren.

Warme aardetinten en natuurlijke materialen

In 2024 zien we een sterke voorkeur voor vloeren in warme aardetinten en natuurlijke materialen. Houten vloeren met rijke, diepe kleuren zoals walnoot en mahonie zijn bijvoorbeeld zeer gewild. Deze kleuren brengen een gevoel van rust en gezelligheid in huis, maar geven het ook nog altijd een luxe uitstraling.

Daarnaast blijven natuursteen en keramische tegels in warme tinten een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en onderhoudsarme vloer.

Natuurlijke materialen zoals hout en steen bieden niet alleen voordelen voor de uitstraling van je huis, maar hebben ook een aantal praktische voordelen. Houten vloeren zijn tijdloos en kunnen opnieuw worden afgewerkt om hun oorspronkelijke glans te herstellen, wat de levensduur sterk verlengt.

Natuursteen is daarnaast extreem duurzaam en kan tientallen jaren meegaan met het juiste onderhoud. Bovendien voegen deze materialen een unieke textuur en diepte toe aan je interieur.

Grote tegels en brede planken

Een opvallende trend die we al een aantal jaren terugzien is het gebruik van grote tegels en brede planken. Ruime formaten creëren een ruimtelijk effect en geven een moderne uitstraling aan de ruimte. Vooral in open woonruimtes en grote kamers zijn brede planken en grote tegels een veel gekozen optie.

Grote tegels en brede planken bieden ook een aantal andere handige voordelen. Minder voegen betekent minder plaatsen waar vuil en stof zich kunnen ophopen, wat het onderhoud vergemakkelijkt. Bovendien zijn grote tegels ideaal voor vloerverwarming, omdat ze de warmte beter kunnen verspreiden over het oppervlak. Brede planken kunnen ook helpen om kleine ruimtes groter te laten lijken door een uniforme, ononderbroken look te creëren.

Deze trend sluit dan ook perfect aan bij de voorkeur voor open, luchtige woonruimtes en minimalistische interieurs van de laatste jaren.

Visgraat- en Hongaarse puntpatronen

Patronen zoals visgraat en Hongaarse punt zijn terug van weggeweest. Deze klassieke legpatronen geven een verfijnde en elegante uitstraling aan elke kamer. Visgraatvloeren, zowel in hout als in PVC, zijn een favoriet voor liefhebbers van een tijdloos interieur.

Deze patronen voegen net even iets extra’s toe aan een ruimte, zonder teveel de aandacht te vragen. Visgraat, met zijn iconische zigzagpatroon, brengt een gevoel van beweging en dynamiek in een kamer. De Hongaarse punt, waarbij de planken onder een scherpe hoek worden gelegd om een pijlpuntpatroon te creëren, biedt een strakker en moderner alternatief.

Beide patronen zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in zowel traditionele als moderne interieurs, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor diegenen die een unieke en stijlvolle vloer willen.

Plak PVC Vloeren

Plak PVC vloeren zijn een van de nieuwste en meest populaire trends op het gebied van vloeren. Plak PVC vloeren bieden tal van voordelen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor zowel doe-het-zelvers als huiseigenaren die snel en eenvoudig een nieuwe vloer willen leggen.

De eenvoudige installatie is dan ook een groot pluspunt; ze kunnen direct op de ondervloer worden aangebracht zonder de noodzaak van professioneel gereedschap, wat de installatiekosten aanzienlijk verlaagt. Daarnaast zijn PVC vloeren waterbestendig, waardoor ze ideaal zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Dit maakt ze ook geschikt voor huishoudens met huisdieren of jonge kinderen, waar morsen en ongelukken dagelijks voorkomen.

Het onderhoud van PVC vloeren is ook erg eenvoudig: regelmatig vegen en af en toe dweilen is voldoende om de vloer in goede staat te houden. Dit maakt ze ook meteen een uitstekende keuze voor veel bezochte delen in huis, zoals gangen en de woonkamer.

Klik PVC vloeren zijn overigens een variant op de plak PVC vloer. Dit type vloer is vooral populair vanwege de eenvoudige installatie en hoogwaardige uitstraling. Ze bestaan uit planken die eenvoudig in elkaar klikken, waardoor lijm overbodig is. Dit maakt de vloeren ideaal voor doe-het-zelvers, omdat ze snel en zonder specialistische kennis te installeren zijn.

Mix van materialen

De laatste trend die we nog met je willen delen, is het combineren van verschillende vloer materialen binnen één ruimte. Denk aan een mix van hout en tegels, waarbij de tegels worden gebruikt in natte zones zoals de keuken en het hout in de woonruimte.

Het combineren van materialen kan ook helpen om verschillende zones in een open ruimte te maken. Bijvoorbeeld, een houten vloer in de woonkamer kan naadloos overgaan in een tegelvloer in de keuken, waardoor een visueel interessante overgang ontstaat. Deze aanpak hebben we in het verleden al vaker gezien, maar maakt de laatste jaren weer helemaal een comeback!



https://www.trending.nl/living/nieuwste-vloeren-trends/