Dit is waarom coaching steeds populairder wordt


Coaching is relevanter dan ooit tevoren. Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de Nederlanders op dit moment een coach bezoekt of deze in het verleden wel eens heeft bezocht. Coaching kan op verschillende momenten uitkomst bieden. Ze worden voornamelijk ingeschakeld bij problemen of vraagstukken, maar soms ook door mensen die zich verder door willen ontwikkelen en geen idee hebben waar ze moeten beginnen. Ook het aanbod neemt steeds verder toe. Niet alleen van coaches, maar ook van mensen die ooit een coachopleiding hebben gevolgd om zichzelf verder te ontwikkelen of deze vaardigheden en technieken toe te passen binnen hun eigen organisatie. Maar vanwaar deze toenemende populariteit? En is coaching of het volgen van een opleiding wel echt zinvol? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Mentale gezondheid is niet langer meer taboe

Vroeger was de mentale gezondheid niet iets waar veel over gesproken werd. Mensen schaamden zich vaak als ze hier hulp voor zochten en er heerste ook nog veel onwetendheid over dit onderwerp. Inmiddels is dat wel anders. Er is de afgelopen jaren steeds meer aandacht geweest voor de mentale gezondheid. Hierdoor durven mensen er ook steeds meer voor uit te komen als ze hulp nodig hebben. Ook het zoeken van professionele hulp bij problemen is niet langer meer taboe. Sterker nog: de meeste mensen voelen zich juist erg krachtig als ze kunnen toegeven dat ze het heft in eigen handen nemen om aan zichzelf te werken. Zo hoort het natuurlijk ook te zijn. Het zoeken van hulp is alleen maar heel sterk. Bijna niemand kan het alleen. Iedereen worstelt op een gegeven moment in zijn of haar leven wel met problemen of vraagstukken. Dat is niets om je voor te schamen. Juist door het doorbreken van dit taboe, durven mensen dan ook sneller aan de bel te trekken en neemt de vraag naar coaches toe.

Coachopleidingen erg waardevol in het dagelijks leven

Maar wat maakt dat ook steeds meer mensen er zelf voor kiezen om een coachopleiding te volgen?

Het moge duidelijk zijn dat een grotere vraag naar coaches ook zal leiden naar een groeiend aanbod. Het is relevanter dan ooit tevoren om coach te worden en het is niet gek dat veel mensen op deze vraag in proberen te spelen.

Daarnaast zijn coachopleidingen zeker niet alleen voor coaches weggelegd. De vaardigheden en technieken die tijdens deze opleiding worden opgedaan, kunnen een leven lang van pas komen. Niet alleen als je de ambitie hebt om zelf coach te worden, maar ook als je naar manieren zoekt om bijvoorbeeld op een andere manier leiding te geven binnen jouw organisatie. Coachend leidinggeven is bewezen effectief en door de benodigde vaardigheden op te doen, kun je jouw leiderschap eenvoudig naar een hoger niveau tillen. Ook in het dagelijks leven komen deze vaardigheden goed van pas. Bij coaching draait alles om contact en het opdoen van de benodigde communicatieskills. Deze zijn op elk moment waardevol. Je leert anders omgaan met mensen en het beste uit jezelf en de ander te halen.



https://www.trending.nl/health/dit-is-waarom-coaching-steeds-populairder-wordt/