Wil je jouw woning verzekeren Univé? Dan kijk je bij het maken van een keuze voornamelijk naar de zaken die wel verzekerd zijn. De dekking geeft immers alle inzichten en kan helpen bij het vinden van een passende verzekering. Ondanks dat je voornamelijk de dekkingen met elkaar vergelijkt, is het ook verstandig om naar de uitzonderingen en beperkingen te kijken van een woonverzekering. Je wilt toch ook niet voor verrassingen komen te staan tijdens het indienen van een schadeclaim? Onderstaande informatie geeft jou de inzichten die je nodig hebt.
Meerdere manieren om de woning te verzekeren
De woning verzekeren kan op twee verschillende manieren: voor de fysieke structuur en de inboedel. Bij een inboedelverzekering gaat het voornamelijk om jouw persoonlijke bezittingen en meubelstukken. Bij de opstal gaat het om de structurele aspecten van het huis. Denk aan muren, vloeren, ramen, deuren, het dak en inbouwapparatuur. In veel gevallen zijn ook de bijgebouwen, waaronder de garage en schuur, meegenomen in de dekking. Het is afhankelijk van de dekking of alles erin meegenomen is of dat je een extra dekking toe moet voegen. Let er dus op dat je een verzekering vindt die past bij jouw situatie. Alleen er zijn dus ook uitzonderingen binnen de verzekering. Deze moet je kennen voordat je een schadeclaim indient, omdat je anders voor verrassingen staat en wellicht geen vergoeding krijgt. Zo zijn slijtage en veroudering uitgesloten bij de dekking.
Niet alles in de standaard dekking
De opstalverzekering voor je huis dekt de schade niet die door slijtage, achterstallig onderhoud of ouderdom is ontstaan. Je moet jouw huis daarom goed blijven onderhouden. Ook opzettelijke schade is uitgesloten van een vergoeding. Je mag daarom niet zelf zorgen voor de schade om extra financiën achter de hand te hebben. Doe je dit wel, kan het zijn dat jouw verzekering helemaal stopgezet wordt. En hoe zit het dan eigenlijk met de natuurrampen? Deze zijn in veel gevallen wel gedekt. Alleen komen hier wel de eerste uitzonderingen. Overstromingen en aardbevingen zijn bijvoorbeeld niet meeverzekerd in de standaard dekking. Je moet hiervoor een aparte verzekering afsluiten om de vergoeding te krijgen waar je recht op hebt. Woon je dus in een gebied waar het risico op overstromingen of aardbevingen groot is, dan is het aan te raden om de aanvullende opties te bekijken en een verzekering te vinden die echt helemaal bij je past. Je voorkomt hiermee grotere problemen.
Enkele beperkingen opgenomen
Er zijn ook een aantal beperkingen die je bij jouw verzekering kan verwachten. Zo heb je bij de meeste pakketten te maken met een maximumuitkering. Het is daarom goed dat je een bedrag kiest dat bij jouw bezittingen en de waarde van het huis past. Ook het eigen risico is bij veel verzekeringen meegenomen. Dit bedrag moet je zelf betalen voordat de verzekeringsmaatschappij begint met uitkeren. En heb je al gekeken of de bijgebouwen echt meegenomen zijn in de dekking? Let erop dat deze in de dekking zitten.
https://www.trending.nl/living/welke-uitzonderingen-en-beperkingen-kent-een-woonverzekering/