Iedereen met een autorijbewijs herkent de frustratie van een parkeerboete. Na een dag winkelen of boodschappen doen loop je tevreden terug naar je auto, om vervolgens een boete achter de ruitenwissers te ontdekken. Hoe hoog de boete ook is, dit komt nooit op een gelegen moment.
Wat moet je doen op zo’n moment? Je irritaties opzij zetten, de boete netjes betalen en alles vergeten? Of zijn er nog andere mogelijkheden? Die zijn er zeker. Wist je dat je kosteloos een bezwaar kunt indienen tegen de uitgeschreven boete. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? In dit artikel krijg je meer informatie.
Is mijn parkeerboete altijd terecht?
Niets is vervelender dan een verkeersboete ontvangen. Heb je geparkeerd op een plek waar dit niet mocht of waar dit duidelijk stond aangegeven? Dat is alsnog balen, maar wellicht heb je al wat meer vrede met de boete fout parkeren. Afgezien daarvan, worden er nog steeds boetes uitgeschreven die niet terecht zijn. Dit zijn dus misleidende situaties. Dat kan in de volgende gevallen gelden:
- Geen borden: Er stond geen of een onjuist bord op de plek waar je eigenlijk niet mocht parkeren. Dat kan ook met werkzaamheden te maken hebben, waardoor de borden tijdelijk zijn verwijderd
- Verkeerd kenteken ingevuld: Dat kan ons allemaal overkomen, maar het kan er wel voor zorgen dat je onjuist bent bekeurd
- Onduidelijke aanwijzingen: Het kan ook zo zijn dat de borden of aanwijzingen op een heel andere plek stonden, waardoor deze niet voldoende opvielen
Wat zijn de juridische mogelijkheden om een parkeerboete aan te vechten?
Herken je een van de bovengenoemde gevallen? Dan kun je de stoute schoenen aantrekken en een bezwaar indienen. Er zijn een aantal juridische stappen die je kunt ondernemen. Raak nog niet in paniek, want hieronder gaan we dit aan je uitleggen.
Bepaal de reden
Eerst moet je bepalen of de boete écht onterecht is. Heb je het bord ‘niet parkeren’ wel gezien, maar heb je hier toch geparkeerd? Dan heeft bezwaar maken weinig zin. Maar misschien waren de borden wel weggehaald. Dit kun je bewijzen door middel van foto’s, video’s en bonnetjes.
Maak op tijd bezwaar
Is de boete ergens onderin de kast beland en verstrijkt zodoende de periode van bezwaar maken? Dit kan ook nog eens een achterstand van betaling betekenen, waardoor het bezwaar niet in behandeling wordt genomen. Check daarom eerst hoe lang je tijd hebt. In de meeste gevallen gaat het om 6 weken.
Dien het bezwaar in
Voor een bezwaar is het niet nodig om een advocaat of een juridisch adviseur in te schakelen. Nu kun je er wel voor kiezen om een externe partij in te schakelen, zodat je er zelf geen omkijken meer naar hebt. Wist je dat dit kosteloos kan? Het is sowieso aan te raden om de boete altijd te betalen en pas daarna een bezwaar in te dienen.
Kosteloos bezwaar maken tegen de boete
Voor het aanvechten van boetes moet je bij Verkeersboete.nl zijn. Deze partij heeft 10 jaar ervaring, geeft waardevol advies én kan het bezwaar uit handen nemen. Maak je geen zorgen, het is mogelijk om hier kosteloos gebruik van te maken. Dat vindt je nergens tegenwoordig.
Verkeersboete.nl heeft al veel menen succesvol geholpen en geadviseerd. Ook als je je twijfels hebt over de verkeersboete, is het mogelijk om bij Verkeersboete.nl aan te kloppen.
Samengevat
Een parkeerboete is voor ons allemaal een baalmoment. Zeker als je je best hebt gedaan om een goede parkeerplek te vinden. Moet je de boete betalen en je irritaties aan de kant zetten? Dat is niet altijd nodig. Denk je dat je boete onterecht is? Onderneem via Verkeersboete.nl actie door kosteloos bezwaar te maken. Misschien sta je volledig in je recht!